Even voorstellen

Gastgezin en Eberhoeve

Graag stellen wij ons aan u voor :

Wij zijn Guus en Ineke Poesche. en als gastheer en gastvrouw heten wij u van harte welkom bij het rondkijken op deze website. Wij willen u als mogelijk toekomstig gast bij ons informeren over onszelf en meer uitgebreid over deze prachtige locatie.
Na jarenlang in de randstad te hebben gewoond  zijn wij sinds 2005 de eigenaren van een oude woonboerderij met veel grond op een locatie vlak buiten het duitse dorp Sustrum-Moor, gelegen in het westelijk Emsland op de grens met Nederland ter hoogte van Ter Apel. Als je uit het stedelijk gebied komt is het wel wennen om zo te gaan wonen maar vooral de ruimte en de rust hier sprak ons aan. Het vooruitzicht om langzaam maar zeker meer tijd aan onze hobbies te kunnen besteden was aanlokkelijk, zeker als je daar dan de ruimte voor hebt. En één van onze hobbies is het bezig zijn met Berner Sennen honden, met af en toe een nestje.
Uw gastheer (gepensioneerd ingenieur) heeft nog een ander hobby nl. het schipperen in de zomer met zijn eigen stalen zeeschouw op de kanalen van Drenthe en ZO-Groningen (zie foto's beneden).


De boerderij met bijgebouwen staat op een 1,3 hectare groot erf en is volledig omheind (hekwerk en oud boombestand). Er zijn toegangsporten op twee afzonderlijke plaatsen. Van oersprong is dit een boerenbedrijf geweest. Bij het overlijden van de laatste “echte” boer in 1982 is de boerderij zijn oude functie kwijt geraakt en zijn de erven begonnen met de ombouw tot woonboerderij. Tot in de 90er jaren is een groot gedeelte verbouwd tot twee woonhuis-gedeeltes, maar de  bijgebouwen zijn in die tijd zo gebleven.
In een groot eenzijdig aangebouwd secundair bijgebouw met de afmeting 7 m x 13 m werden vroeger door de boer varkens gehouden. De keuze om deze oude varkenstal te verbouwen als vakantiehuis was mede door onze in Nederland wonende zoon eind 2008 gemaakt. Dit gebouw werd met hulp van uw gastgezin, de gehele familie en kennissen met vakkennis volledig gesaneerd en omgetoverd tot het knus vakantiehuis Eberhoeve dat voornamelijk door onze zoon zou worden gebruikt. Maar in de praktijk kan hij niet meer naar dit ‘knusse huis’ toe omdat die ver in het buitenland woont. Daarom krijgt u als gast een kans om te genieten van dit vakantiehuis.

Wat de naam Eberhoeve betreft  : in Duitsland worden mannelijke varkens ‘Eber´ genoemd – zo is de naam Eberhoeve voor het vakantiehuis gekozen.
Wij houden van dieren. Daarom zult u bij uw gastgezin de volgende hobbydieren aantreffen : drie Shetland-Ponys, vier kippen en tenminste twee Berner Sennen honden en af en toe een Berner Sennen nestje.

Wij genieten hier elke dag van deze stek hier in het Emsland, pal tegen de mooie streek Westerwolde. U komt toch ook met ons meegenieten, welkom !

Renovatie Eberhoeve :

De drie buitengevels van het vakantiehuis zijn bewust in originele stijl gehouden d.w.z. de frame-afmetingen en locaties van de (oude) ramen zijn aangehouden – hier zijn moderne kunststoframen geplaatst. Daarnaast zijn er dubbele terrasdeuren en een mooie voordeur in kunststof gerealiseerd.

Binnen daarentegen heeft toen een volledige ontmanteling plaats gevonden. Naast essentiële zaken zoals nieuwe dakpannen met nieuwe en extra dakluiken, nieuwe vloeren en wanden, een mooie houten spiltrap o.a. zijn de nodige leidingen, een gas-CV alsmede rondom PolyUretaan-schuim isolatie geïnstalleerd (o.a. 100 mm dikte PU boven de bestaande dakspanten/ onder de dakpannen). Dit laatste is de reden dat het nu binnen in de Eberhoeve in de zomer langer koel blijft en in de winter maar weinig gestookt moet worden.

Er is gekozen voor een moderne open bouwwijze waardoor er een luxe en behaaglijk woongenot bereikt wordt. Ook is er gelet dat er hondgerechte voorzieningen aangebracht werden (hondenrek voor de trap, hondenrollo tussen keuken en woonkamer, ruimte naast trap voor mogelijkheid van plaatsen hondenren, veiligheidsglas in woonkamerdeur en hondgerecht grasveld met dito omheining). 

Ligging Eberhoeve

Het vakantiehuis met terras, bijbehorend omheind grasveld/speelweide en eigen inrit/ parkeerstrook staat op een afgescheiden grondoppervlak van circa 1500 m2, deel van de 1,3 hectare grond van de woonboerderij.

Door dichte begroeiing (wintergroene struiken en boombestand en doorlopend stalen hekwerk 1,3 m hoog) wordt het grasveld op twee kanten omheind (ten W en Z). De andere zijden ten O en N worden alleen begrensd door stalen hekwerk met een hoogte van 1,3 m (het honden-hekwerk zit overal iets in de grond aangebracht). Hier kijkt u uit op 2 grote grasvelden van 40 x 100 m waar onze 3 ponys over dag vertoeven. Het grasveld behorend bij het vakantiehuis is dus speciaal ingericht voor honden.

Door de vele begroeiing en omheining kunnen uw hond(en) binnen de omheining vrij rond lopen rennen, snuffelen, stoeien, dollen en spelen. U hoeft de speelweide dus met niemand te delen en de overige woonboerderij is voor het grootste deel door begroeiing en zichtbescherming afgescheiden. Van het vakantiehuis óf vanuit de voordeur óf via het terras loopt u zó de speelweide in.

 

 

 

 


 

 

schipperen op de kanalen in ZO-Groningen en NO-Drenthe !

Dat kan in de zomermaanden met onze gasten (dagtochten)