Kaart met losloopgebieden : kijk beneden

Honden welkom

Vakantieverblijf De Eberhoeve is ideaal voor iedereen, natuurliefhebbers en rustzoekers, maar vooral voor echte hondenliefhebbers. 

Met een of meerdere honden bent U van harte welkom en dat zonder meerprijs.
De echthondenvriendelijke opzet bij ons komt voort uit eigen ervaringen als wij op stap gaan met onze twee eigen honden (Berner Sennen). Wij weten hoe lastig het vaak is om honden mee te kunnen nemen op vakantie. Uw trouwe viervoeter(s) zijn onderdeel van uw gezin en kunnen daarom gratis mee.

Vaak kan het een probleem zijn om meer dan twee honden mee te nemen. Bij De Eberhoeve (hondvriendelijk-) vakantiehuis is dat helemaal anders. Tot 4 honden en meer op vakantie is bij De Eberhoeve geen probleem. Het maximum van honden is mede afhankelijk van de combinatie van soort en aantal honden en het aantal personen. Bij meer dan 5 honden wel even contact met ons opnemen hierover.

Andere huisdieren in overleg.

Door de ligging van het vakantiehuis perceel min of meer afzonderlijk op het boerderij terrein bent u verzekerd van optimale privacy voor u en uw honden. Het grasveld/ speelweide behorend bij het vakantiehuis is ingericht voor honden en geheel omheind (dichte groenblijvende bossages en/of omheining).Zij kunnen de weide niet uit, of zij moeten heeel hoog kunnen springen !

Enkele basisregels :

Wij verwachten dat onze gasten hun eigen honden ten alle tijden in de gaten houden. Als u het verantwoord vindt om de honden alleen in de woning achter te laten vinden wij dat prima, wel gaan wij er daarbij vanuit dat de honden geen schade en/of overlast veroorzaken. Als dit toch gebeurt, houden wij ons het recht voor om op dat moment in te grijpen en bent u aansprakelijk voor de eventuele kosten en/of schade.
Ook moet er te allen tijde voor gezorgd worden dat de hekken rond het perceel van het vakantiehuis gesloten zijn (veiligheids- en privacy-redenen).

Omheining
De omheining/ hekwerk van de grasweide is van stalen gaas met een hoogte van 130 cm met een maaswijdte van 150mm. Op de westelijke en zuidelijke kant is dit hek dicht gegroeid met meer dan 2m hoge coniferen heggen en op de oostelijke en noordelijke kant gaat de omheining een scheiding vormen naar twee grote pony-weiden, die wederom geheel omheind zijn met groene 1,5m hoge draadgaze met een maaswijdte waar (klein-)honden niet door kunnen. Indien kleine honden te gast zijn zullen onze drie pony's niet op deze weiden maar elders op ons 1,3 ha groot erf vertoeven.
Binnen de omheining kunnen honden vrij dollen en spelen. Deze weide mag niet gebruikt worden als uitlaatplaats. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan gaan wij er van uit dat de baas dit opruimt, hiervoor staat een grijze stalen container naast de ingang. In 2016 wordt de zichtbare staalmatten-omheining verhoogd en teckelproef uitgevoerd.

Als u een wandeling met de honden in de omgeving maakt houd in gedachten dat u zich op onbekend terrein begeeft en dat u te allen tijde verantwoordelijk bent voor het gedrag van uw honden. Vergeet ook niet de honden-uitwerpselen op te ruimen.

Door het accepteren van uw boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden. 

En verder :

De Eberhoeve is binnen hondvriendelijk ingericht :

In de keuken vind u een vriesgedeelte voor uw diepvries-hondenvoer (2 grote laden voor circa 6 'broden').
Tussen keuken en woonkamer kan een rolhekje gebruikt worden als scheiding en voor de spiltrap naar boven in de woonkamer is eveneens een hekje geplaatst.

Tevens zijn er plavuizen op de gehele beneden-verdieping.

Indien 1 person bij de honden moet slapen kan 1 bed op de benedenverdieping neergezet worden al dan niet in combinatie met een kamerscherm (bv. bij honden met een 'verlatingsangst')

 

Er zijn enkele losloopgebieden in de beurt (met name in Sellingen/ Jipsingbourtange en ook rond het klooster in Ter Apel en langs het Ruiten-Aa-kanaal aldaar, (allen in NL) waar U heerlijke wandelingen kunt maken. Rondom de boerderij ziet u veel natuur waar U ook goed kunt wandelen hoewel dat officieel geen losloopgebieden zijn.

Niet ver van Sustrum-Moor vind u een klein meertje met hondenstrand (schoon water en zandig terrein). Het is openbaar en bevindt zich op het terrein van Schloss Dankern in Haren (Ems). Het hondenstrand is een gedeelte van een groot meer en is “the place to be” voor u en uw viervoeter(s). Stukken strand, bos en gras, van alles te beleven voor uw trouwe viervoeter(s). Op dit hondenstrand mogen ze het hele jaar los lopen, dus vrijheid, blijheid.
Tevens is er een dergelijk zwemmeertje in het bos bij het duitse Niederlangen. Dit water is hier wel kraakhelder - je kan de vissen zien zwemmen !

honden-in-het-water.large.jpg
hondenlosloopgebiedenSellingen.jpg

Honden losloopgebieden net over de grens in Sellingen en Jipsingbourtange, te bereiken via Hasselbrock ( 5km vanuit De Eberhoeve)

hondenlosloopgebiedenTerApel2.jpg

Hondenlosloopgebieden in Ter Apel (11km vanuit De Eberhoeve)