Locatie

Rütenbrockerstrasse 4

49762 Sustrum-Moor (of Sustrumermoor) 

Duitsland

 

 

Snelste route vanuit Nederland via snelweg A37 in NL op de Autobahn A31, dan  afslag HAREN (Ems) en daarna 1,5 km rechts af richting 'Niederlangen-Siedlung' :

Let op (!)

Komt u vanuit de richting Ter Apel en gaat u bij Rüttenbrock de grens over maak dan géén gebruik van uw navigatiesysteem of van Google Maps. Anders wordt u over een zeer, zeer slechte binnendoorweg gestuurd.

Hoe u wel moet rijden:

  • Ga vanuit Ter Apel bij Rütenbrock rechtdoor tot aan de afslag Niederlangen-Siedlung. 
  • U heeft dan een normale weg (boven blouw gekleurd) en een prettige reis. Rijdt als maar rechtdoor, door Niederlangen-Siedlung heen.
  • Vervolgens in Sustrum Moor bij het gasthof 'Moorstubchen' linksaf slaan.
  • Na circa 300m rechts komt u bij inrit 2 van de boerderij op Ruetenbrocker Strasse 4, de inrit van Eberhoeve.

Goede reis en graag tot ziens.

Even voorstellen

Gastgezin en de Eberhoeve

Wij willen u als mogelijk toekomstig gast bij ons informeren over onszelf en meer uitgebreid over deze prachtige locatie.
Na jarenlang in de randstad te hebben gewoond  zijn wij sinds 2005 de eigenaren van een oude woonboerderij met veel grond op een locatie vlak buiten het duitse dorp Sustrum-Moor, gelegen in het westelijk Emsland op de grens met Nederland ter hoogte van Ter Apel. Als je uit het stedelijk gebied komt is het wel wennen om zo te gaan wonen maar vooral de ruimte en de rust hier sprak ons aan. Het vooruitzicht om langzaam maar zeker meer tijd aan onze hobbies te kunnen besteden was aanlokkelijk, zeker als je daar dan de ruimte voor hebt. 

 

De boerderij met bijgebouwen staat op een 1,3 hectare groot erf en is volledig omheind (hekwerk en oud boombestand). Er zijn toegangsporten op twee afzonderlijke plaatsen. Van oorsprong is dit een boerenbedrijf geweest. Bij het overlijden van de laatste “echte” boer in 1982 is de boerderij zijn oude functie kwijt geraakt en zijn de erven begonnen met de ombouw tot woonboerderij. Tot in de 90er jaren is een groot gedeelte verbouwd tot twee woonhuis-gedeeltes, maar de  bijgebouwen zijn in die tijd zo gebleven.
In een groot eenzijdig aangebouwd secundair bijgebouw met de afmeting 7 m x 13 m werden vroeger door de boer varkens gehouden. De keuze om deze oude varkenstal te verbouwen als vakantiehuis was mede door onze in Nederland wonende zoon eind 2008 gemaakt. Dit gebouw werd met hulp van uw gastgezin, de gehele familie en kennissen met vakkennis volledig gesaneerd en omgetoverd tot het knus vakantiehuis de Eberhoeve dat voornamelijk door onze zoon zou worden gebruikt. Maar in de praktijk kan hij niet meer naar dit ‘knusse huis’ toe omdat die ver in het buitenland woont. Daarom krijgt u als gast een kans om te genieten van dit mooie vakantiehuis.

Wat de naam Eberhoeve betreft  : in Duitsland worden mannelijke varkens ‘Eber´ genoemd – zo is de naam Eberhoeve voor het vakantiehuis gekozen.
Wij houden van dieren. Daarom zult u bij uw gastgezin de volgende hobbydieren aantreffen : drie Shetland-Ponys, vier kippen.

Wij genieten hier elke dag van deze stek hier in het Emsland, pal tegen de mooie streek Westerwolde. U komt toch ook met ons meegenieten, welkom !

 

Renovatie Eberhoeve :

De drie buitengevels van het vakantiehuis zijn bewust in originele stijl gehouden d.w.z. de frame-afmetingen en locaties van de (oude) ramen zijn aangehouden – hier zijn moderne kunststoframen geplaatst. Daarnaast zijn er dubbele terrasdeuren en een mooie voordeur in kunststof gerealiseerd.

Binnen daarentegen heeft toen een volledige ontmanteling plaats gevonden. Naast essentiële zaken zoals nieuwe dakpannen met nieuwe en extra dakluiken, nieuwe vloeren en wanden, een mooie houten spiltrap o.a. zijn de nodige leidingen, een gas-CV alsmede rondom PolyUretaan-schuim isolatie geïnstalleerd (o.a. 100 mm dikte PU boven de bestaande dakspanten/ onder de dakpannen). Dit laatste is de reden dat het nu binnen in de Eberhoeve in de zomer langer koel blijft en in de winter maar weinig gestookt moet worden.

Er is gekozen voor een moderne open bouwwijze waardoor er een luxe en behaaglijk woongenot bereikt wordt. Ook is er gelet dat er hondgerechte voorzieningen aangebracht werden (hondenrek voor de trap, hondenrollo tussen keuken en woonkamer, ruimte naast trap voor mogelijkheid van plaatsen hondenren, veiligheidsglas in woonkamerdeur en hondgerecht grasveld met dito omheining). 

 

Ligging Eberhoeve

Het vakantiehuis met terras, bijbehorend omheind grasveld/speelweide en eigen inrit/ parkeerstrook staat op een afgescheiden grondoppervlak van circa 1500 m2, deel van de 1,3 hectare grond van de woonboerderij.

Door dichte begroeiing (wintergroene struiken en boombestand en doorlopend stalen hekwerk 1,3 m hoog) wordt het grasveld op twee kanten omheind (ten W en Z). De andere zijden ten O en N worden alleen begrensd door stalen hekwerk met een hoogte van 1,3 m (het honden-hekwerk zit overal iets in de grond aangebracht). Hier kijkt u uit op 2 grote grasvelden van 40 x 100 m waar onze 3 ponys over dag vertoeven. Het grasveld behorend bij het vakantiehuis is dus speciaal ingericht voor honden.

Door de vele begroeiing en omheining kunnen uw hond(en) binnen de omheining vrij rond lopen rennen, snuffelen, stoeien, dollen en spelen. U hoeft de speelweide dus met niemand te delen en de overige woonboerderij is voor het grootste deel door begroeiing en zichtbescherming afgescheiden. Van het vakantiehuis óf vanuit de voordeur óf via het terras loopt u zó de speelweide in.

Westerwolde

Er zijn diverse mogelijkheden om te genieten met uw hond(en) van het natuur en wandelgebied Westerwolde.

 

Wat dacht u van een kanutocht op de Ruiten-A revier of het Ruiten-A-kanaal ? Dit  kan zeker ook met max. 2 honden.

Hier wat fotos; laat de mogelijkheden zien in Westerwolde !!

Omgeving

in bewerking

 

hier komt veel informtie over "wat er te beleven is" rond de locatie Sustrum-Moor !

Zwemvijver in Niederlangen (D)

Een leuke zwemvijver in een bos bij Niederlangen, Duitsland, zo'n 8 km vanaf Eberhoeve, voor u zelf en uw honden, heel schoon water :

Rij naar NEUSUSTRUM, volg daar de Dorfstrasse (K156 genoemd) die verder zuidelijk uit het dorp over de Autobahn B 31 loopt.

Ga exact op de brug over de Autobahn op je tachometer en/of TomTom kijken.

Rij vervolgens circa 800m verder op deze straat en ga scherp naar links achter in een smalle zijweg.

Na circa 400m op deze zijweg vindt u links de zwemvijver.

Uitgetest door Monique Streefkerk met drie honden, sept. 2014